Un plat tan senzill, com deliciós….
Ingredients per 4 persones:
- 300 gr d’arròs
- 500 ml. de brou de peix calent
- 1 ceba tallada a trossos petits
- 1 got de vi blanc
- 50 gr. de mantega
- 1 calamar gran tallat a trossos d’uns 2×2 cms
- 50 gr. de formatge parmesà ratllat
Preparació:
A una paella fonda, posa la mantega a fondre, quan estigui fosa incorpora la ceba i un mica de sal, deixa a foc lent que caramel·litzi.
Un cop feta, puja el foc a mig i posa el calamar. Remena be.
Quan estigui cuit el calamar, posa el got de vi blanc i deixa que es redueixi.
Un cop reduït, posa l’arròs i els barreges per que s’integrin els sabors.
Ara afegim el brou PERÒ NO TOT DE COP, anirem hidratant l’arròs a cullerots a mida que es vagi quedant sec, fins que estigui cuit al teu gust. El brou estarà calent per no trencar el bull.
Afegiu el formatge i barreja fins que es fongui.
Rectifica de sal si cal.
A casa es costum posar-ho al plat amb un motlle quadrat.
L’he empolvorat amb una mica de pebre, també queda bo amb all i julivert en pols.
Segur que us agradarà molt, i al nens també.
En lloc de calamars, pots fer el risotto amb ceps, amb gambes, sol amb el formatge o qualsevol ingredient que se t’acudeixi.
Bon profit!