Risotto de Calamars

Un plat tan sReceptes de la Mamaenzill, com deliciós….

Ingredients per 4 persones:

  • 300 gr d’arròs
  • 500 ml. de brou de peix calent
  • 1 ceba tallada a trossos petits
  • 1 got de vi blanc
  • 50 gr. de mantega
  • 1 calamar gran tallat a trossos d’uns 2×2 cms
  • 50 gr. de formatge parmesà ratllat

Preparació:

A una paella fonda, posa la mantega a fondre, quan estigui fosa incorpora la ceba i un mica de sal, deixa a foc lent que caramel·litzi.

Un cop feta, puja el foc a mig i posa el calamar. Remena be.

Quan estigui cuit el calamar, posa el got de vi blanc i deixa que es redueixi.

Un cop reduït, posa l’arròs i els barreges per que s’integrin els sabors.

Ara afegim el brou PERÒ NO TOT DE COP, anirem hidratant l’arròs a cullerots a mida que es vagi quedant sec, fins que estigui cuit al teu gust. El brou estarà calent per no trencar el bull.

Afegiu el formatge i barreja fins que es fongui.

Rectifica de sal si cal.

A casa es costum posar-ho al plat amb un motlle quadrat.20141126_150826

L’he empolvorat amb una mica de pebre, també queda bo amb all i julivert en pols.

 

Segur que us agradarà molt, i al nens també.

En lloc de calamars, pots fer el risotto amb ceps, amb gambes, sol amb el formatge o qualsevol ingredient que se t’acudeixi.

Bon profit!

blogcocina1-logo

 

 

Deixa un comentari